Dreng på 6 år - fortælling gennem tegning.

Det er en børnesamtale med en dreng på 6 år, i forbindelse med opstart af børnefaglig undersøgelse. Rådgiver har ikke mødt drengen tidligere.

Drengen har koncentrationsvanskeligheder, så R. har ikke andet med i kufferten end tegneredskaberne, da hun vurderer det samlede indhold vil distrahere for meget.

Samtalen foregik på skolen.

Vi taler om hans familie, mens han laver tegningen af sit hus. De sure smiley’er fortæller han, er hans mor og to ældre søskende. Den glade smiley er ham. Han er glad, når han er på sit værelse og spiller ipad og de andre lader ham være i fred, fortæller han.

Han fortæller at hans mor altid er sur og at han ikke ved hvorfor. Imens han fortæller, maler han det nederste vindue over. Han siger at det er hans mor, der skælder ud, hvis han og hans søskende ikke hører efter.

En lidt sjov detalje er, at han placerer de 3 smileys der i huset, hvor hans mor og søskende har værelse ovenpå, i forhold til hans værelse. Han bruger meget tid på helt konkret at forklare, hvorledes førstesalen er indrettet og spørger, om R. ikke har et hus, hvor man er indenfor?!